Разследване! Бум на луксозни коли в страната!

Продажбите са двойно повече спрямо миналата година

Няма нов Ролс Ройс

Близо два пъти са нараснали покупките на нови луксозни автомобили в страната. За първите осем месеца на годината са регистрирани 167 нови автомобила от луксозни марки като Макларън, Ламборгини и Бентли при 85 за същия период на миналата година (виж Таблица 1). Същевременно продажбите на употребявани автомобили от луксозни марки намаляват.

Любимите луксозни спортни автомобили на българските милионери са Ламборгини и Ферари. Само от януари до 1 септември в страната са регистрирани 9 нови Ламборгини и 20 употребявани, показват данните на МВР. За същия период на миналата година регистрираните нови Ламборгини са били само 5. Един от най-популярните модели на Ламборгини Aventador струва от 780 хил. евро до 825 хил. евро в зависимост от оборудването. Цената на по-високо проходимия модел Lamborghini Urus започва от 190 хил. евро и стига до 280 хил. евро. В страната през тази година беше регистрирано и Lamborghini Sian Roadster, което е с начална цена 3,7 млн. евро.

Подобни са продажбите и на Ферари. За осем месеца са регистрирани 10 нови автомобила Ферари и 21 употребявани, при само 7 нови година по-рано. Новият модел на Ферари 296 GTB започва от 320 хил. евро и в зависимост от оборудването може да надмине 560 хил. евро.

Явно високата инфлация увеличава парите на редица милионери и това дава възможност да купуват повече и по-скъпи луксозни коли.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене