Професор Михайлов БСП: Безплатни лекарства и учебници за деца до 14 години

Професор Георги Михайлов обяви, че приоритет в управленската програма са безплатните лекарства и учебници за деца до 14 години.

„Ние имаме детайлно разработена програма, която ще представим пред нашите евентуални партньори след изборите. Много ясно заявихме, че мерките в сферата на здравеопазването са далеч от ефективни и хората не са удовлетворени от тези неща“, заяви кандидат-депутатът и втори в листата на БСП за Благоевградска област професор Георги Михайлов.

По отношение на здравеопазването той коментира, че трябва да търсим управленско и законотворческо решение, което обхваща всички сфери. „На първо място това е финансиране и управление на здравната система. Търговските дружества дават само дефицит. Задълженията на здравната система в момента са близо 800 млн. лева. Вижда се, че системата е дебалансирана и определени групи от хора имат чисто лични, а не държавни интереси. Ние може чудесно да уредим здравната система, но е важно и да има кой да работи. Статистиката показва, че имаме достатъчно лекари на глава от населението, но средната възрасат на работещите в системата е много висока. Ние трябва да задържим кадрите със стимулация на тяхното кариерно развитие“, категоричен е водачът на листата в Кърджали за проблемите в здравеопазването и мерките за тяхното решаване“, изтъкна Михайлов пред партийната телевизия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене