Най-добрите работни ръкавици за мъже и жени

Какво да търсите, когато купувате работни ръкавици

Първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, когато купувате работни ръкавици, са материалите, от които са изработени. В зависимост от нуждите си може да искате ръкавици, изработени от синтетични материи като неопрен, или от естествени влакна като кожа или памук. Ако работите много с ръцете си, може да искате да изберете ръкавици с подплата, която им помага да останат меки и дишащи. Работните ръкавици, изработени от естествени материали като памук или кожа, ще помогнат на ръцете ви да останат меки и еластични, докато синтетичните материали като неопрен, които отблъскват водата и са устойчиви на износване, могат да се използват във високопроизводителни ръкавици. Ако работите на открито, ще трябва да се уверите, че работните ви ръкавици са водоустойчиви или непромокаеми.

Материал и издръжливост

В зависимост от вида на работата, която извършвате, може да искате работни ръкавици, които са изработени от различни материали. Например, ако работите в среда, в която ръцете ви често са мокри, ще искате да инвестирате във водоустойчиви ръкавици. Ако ви трябват ръкавици за работа с груби материали или ако вдигате много тежки предмети, може да искате да изберете кожени ръкавици за работа при големи натоварвания. Ако работите в чиста среда и ви се налага да боравите с деликатни материали, може да искате да изберете синтетични ръкавици, които могат лесно да се почистват.

Захват, притискане и комфорт

В зависимост от вида на работата, която извършвате, може да искате да изберете работни ръкавици, които имат подсилени длани за допълнителна сила на захвата. Може също така да искате да изберете ръкавици с издръжлив дизайн на пръстите, който ви позволява да използвате телефона си или устройства със сензорен екран, докато носите ръкавиците. Ако работите във влажна среда, ще искате да инвестирате във водоустойчиви ръкавици, които могат да запазят ръцете ви сухи и да ги предпазят от порязвания и ожулвания. Ако работите в студена среда, ще искате ръкавици с допълнителна изолация, за да запазите ръцете си топли.

Източник:  e-broshura.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене