Жълт код за валежи в Северна България, има условия за градушки

Температурите в страната ще стигнат максимум до 34°

Сутринта в събота облачността временно ще се разкъса и намалее, преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и през страната ще преминава студен атмосферен фронт.

На много места ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици, предаде БГНЕС.

По-значителни и на повече места ще са явленията в северната половина от страната. Там е обявен жълт код за гръмотевични бури и валежи в 7 области – Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска и Великотърновска.

Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици, по-значителни в южните райони на областта. Има условия за градушки. Количествата на валежите ще са около 20-35 mm.

Температурите ще останат почти без промяна, максималните ще са от 27° – 29° в Северозападна България до 32°-34° в югоизточните райони, но към вечерта вятърът ще се усили и ще започне да нахлува сравнително хладен въздух.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево с максимална температура 30 градуса.

Над Черноморието ще е преобладава слънчево време, след обяд ще има временни увеличения на облачността, ще се задържи почти без валежи. Преди обяд ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, но след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Преди обяд в планините ще преобладава слънчево време, но след обяд над масивите в Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Стара планина. Ще духа до умерен, по най-високите части и силен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 14°.

В неделя все още има превалявания на много места, температурите ще са между 24 и 29 градуса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене