Патронажната грижа в Разлог се удължава с половин година

С допълнително споразумение от  15.08.2022г. се удължава срокът за предоставяне на услуга „Патронажна грижа + в община Разлог” с 6 /шест/ месеца, считано от 02.09.2022г..

Дейностите, идентични с тези действащи до момента, по направление попадат в услугите „компенсация за обществена услуга за предоставянето на УОИИ с цел посрещане на социални нужди в областта на здравеопазването и дългосрочните грижи, грижите за децата, достъпа до пазара на труда и реинтегрирането в него, социалното жилищно настаняване и грижите за социалното включване на уязвимите групи“.

Увеличението на общия бюджет по договора е изчислено на база потребители и бюджет до момента.  Размерът на компенсацията за 6 месеца е 1 008 лв. на лице, получаващо услуги, от които 100% безвъзмездна финансова помощ. В нея са калкулирани разходите за услугите по съответните направления за период от 6 месеца, както и приложимия размер непреки разходи.

Целевите групи остават непроменени. Настоящите потребители на услуги могат да продължат да ползват услугата в периода на удължаването на операцията.

За периода на удължаване Община Разлог следва да възложи услугата от общ икономически интерес на общинско предприятие, на второстепенен разпоредител с бюджет или на звено/дирекция в самата Общинска администрация.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене