Държавата продава корба „Вера Су“ на търг

Изпълнителна агенция „Морска администрация“ обяви търг за продажбата на моторния кораб „Вера Су“ (Vera Su), който повече от месеца седя заседнал в скалите при Камен бряг.

Първоначалната цена на търга с явно наддаване е определена на база изготвена експертна оценка от лицензиран независим оценител. Определената тръжна цена за продажбата на плавателния съд е в размер на 460 000 щатски долара без ДДС.

„Вера Су“ заседна край местността Яйлата при Камен бряг на 20 септември миналата година и бе изтеглен след повече от месец на 26 октомври.

От транспортното министерство, което тогава също се оглавяваше от Христо Алексиев, сега и вицепремиер, заявяват, че цялостната операция по изтеглянето и изваждането на кораба, определена от експерти като изключително рискова, е била добре планирана, координирана и проведена при стриктно следван план под контрола на Алексиев.

По информация на бившия министър на транспорта Николай Събев разходите по изтегляне на „Вера су“ са на обща стойност почти 3 милиона лева (2 млн. 897 хил. 685. 77 лева).

За участие в търга се изисква депозит в размер на 10% от началната тръжна цена на продавания кораб.

Крайният срок за подаване на заявленията за участие изтича в 17.30 часа на 27 септември 2022 г. Търгът ще се проведе на 28 септември в сградата на Дирекция „Морска администрация – Варна“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене