Шофьор сватбар загина, рани тежко девет души (обзор

Верижна катастрофа на пътя София-Самоков насред Панчарево

33-годишният Александър Илиев имал 20 акта и 3 фиша, два пъти е хващан да кара пиян

Повечето от пострадалите са под 19-годишни

Шофьор загина във верижна катастрофа на три автомобила, рани жена си и още 8 момчета и момичета на възраст от 14 до 19 години.

Трагедията се разигра около 22 ч във вторник насред село Панчарево на пътя София-Самоков. На мястото има ограничение от 40 км/ч, но почти никой от баровците виладжии не го спазва, казаха местните хора.

33-годишният Александър Илиев и 29-годишната му спътничка се връщали с БМВ от сватба от заведение на Витоша.

Водачът карал с над 90 км/ч. На десен завой край Гребната база навлязъл в насрещното платно и ударил челно идващ автомобил “Мазда” с 18-годишен шофьор, който возел три момчета на 14, 17 и 18 г. В маздата се блъснал “Фолксваген”, също каран от 18-годишен водач и спътнички – две 16-годишни момичета.

Шест линейки откарали ранените в 3 лечебни заведения. В Окръжна болница “Св. Анна” в най-тежко състояние днес бе 16-годишно момиче, докарано в кома с травма на гърди, корем, фрактури на бедрата. В реанимацията на “Пирогов” е 29-годишната жена, пътувала в БМВ-то убиец. 18-годишно момче лежи в реанимацията на ИСУЛ с опасност за живота.

Засега не се знае точната причина за навлизането в насрещното. Експерти смятат, че водачът Александър Илиев е изгубил контрол или е изпреварвал. Той има 20 акта и 3 фиша за различни нарушения през годините. Два пъти е бил хващан да кара след употреба на алкохол през 2008 и 2012 година. От трупа на Илиев е взета проба за алкохол и наркотици. Има свидетелски показания от хора, присъствали на сватбата, че е пил, но колко точно е количеството, не е установено.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене