Вечерни новини! Корнелия Нинова посочи в Благоевград „лекарствата“ срещу кризата

Лидерът на БСП и водач на листата за изборите на 2 октомври от Благоевградски район Корнелия Нинова обяви най-важните „лекарства“ срещу кризата.

Тя бе посрещната с бурни овации,  днес от симпатизанти в общинската зала „22 септември“ в Благоевград. Представи отбора от социалисти за вота. Връчи и партийни книжки на нови млади членове.

„Заставам пред вас отново с чисто лице, като преди 10 години, когато бях депутат от Благоевград. Тези избори наистина са най-важни, за да преодолеем всичките кризи-здравна, икономическаи последствията от войната в Украйна. В листата ни има лекари, ще си позволя и аз да използвам медицински термини. Има три важни лекарства срещу кризата – замразяване на цените, компенсации на фирмите и не на последно място- увеличаване на доходите на българските граждани“, обясни Нинова.

Тя коментира, че за изминалите седем месеца в управлението на БСП са направени първите стъпки, сега следват най-големите.

„За нас най-важната, реална и изпълнима, е таван на цените. Вижте какво прави социалистическото правителство в Испания, какво предприе социалистическото правителство в Португалия – поискаха, Европейската комисия им одобри и налагат таван на цените. Ето това ще направим веднага в следващия парламент и ние. Участието на БСП в управлението е гаранция, че ще преминем по-леко през кризата“, каза Корнелия Нинова пред избирателите в в Благоевград.

Нинова не пропусна да говори и за международните отношения.

„Санкциите срещу Русия убиват Европа. Време е европейските лидери да осъзнаят това. Огромните протести в Чехия са сигнална лампа. Вижте фактите без идеологеми. Въпреки санкциите, руският газ си намира пазари и “Газпром“ отчита рекордна печалба от 41,4 милиарда долара. 10 милиарда от тях превежда директно на Кремъл. А какво се случва в санкциониращите я – срив в икономиката, инфлация, непоносими цени, опасност от студена зима, социално недоволство и растящо напрежение. Санкциите не решават нито един от тези проблеми. Те само ги задълбочават. Решението е в дипломация, разговори, прекратяване на войната и възстановяване на отношенията“, подчерта водачът на кандидат-депутатите от Благоевградско.

„Докато се нормализират отношенията обаче трябват спешни мерки“, каза Нинова и призова за избирателна активност. Посочи, че сега умишлено насаждат страх, че няма да има правителство, за да падне активността на хората на 2 октомври.

Да подкрепи кандидатите за народни представители в Благоевград присъства кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, който е заместник на Нинова в НС на БСП. Успех им пожела и областният лидер Валери Сарандев.

До червената лидерка в залата се наредиха кандидатите за 48 НС от Пиринско. След нея е професор Георги Михайлов. Трети е съветникът от Благоевград Владимир Пандев. Четвърти е Младен Тимчев -лидер на БСП в Сандански. На пета позиция е Богдан Боцев, който е досегашен депутат и заместник-кмет в Гоце Делчев. Следват Йорданка Атанасова – председател на социалистите в Петрич, Мария Юрганчева -бивша кметица на разложкото село Баня, Мая Падарева от Белица.
Останалите в листата са:

9. Иван Рабаджиев

10. Людмил Земеделски

11. Илиян Синадинов

12. Мария Парангелска

13. Милан Богдански

14. Пламен Ботев

15. Иван Ижбехов

16. Димитър Малев

17. Крум Палапуов

18. Елена Чучулайна

19. Любка Барусова

20. Николай Георгиев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене