Стотици певци разиграха Симитли с фолклорни изпълнения

Второто издание на фестивала на мъжките певчески групи под мотото „С хляб, вино и песен“ събра стотици любители на фолклора на площада в Симитли във вчерашния празничен ден. На моменти голямата сцена на площад „Септември“ се оказваше тесна за таланта и невероятните изпълнения на над 20-те състава, които дадоха всичко от себе си, за да вдъхновят зрителите и да ги накарат да извият кръшни народни хора. Атрактивни групи от различни краища на България, коя от коя по-интересна със своята специфичност, желание и страст, разкриха най-доброто от родния фолклор.

Три часа музикални изпълнения, представени с много настроение, усмивки и радост, не спираха да се редуват на голямата сцена в града, а пред нея десетки зрители танцуваха.

Домакини на събитието бяха Община Симитли, ФТА „Веселие“ с ръководители Любомир и Калина Марянски и НЧ „Св. Климент Охридски – 1922“ в Симитли.

За усмивките, приятелския дух и настроението, които донесоха, певците получиха специални плакети и грамоти, връчени от кмета на община Симитли – Апостол Апостолов, който заяви, че фестивалът ще бъде продължен и очаква всички групи отново за третото издание през 2023 година.

След награждаването започна и специален празничен концерт, в който участие взеха МФГ „Веселие“, Малин Домозетски и Снежина Андреева в дует с Любомир Марянски.

Кулминацията на вечерта настъпи със специалния подарък от ръководството на община Симитли за младежта – поп фолк певицата Данна, която зарадва публиката със своите хитове.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене