Данъчните подпукаха български ловец, участвал в международна схема за търговия с редки органи на животни!

Данъчните власти в България започнаха пълна проверка на ловеца Мирослав Ненковски, чието име лъсна в журналистическо разследване на американската онлайн медия mahalsa.us за участие в международна схема за търговия с части и органи от редки животински видове. 

Нека припомним, че преди седмица американските ни колеги разкриха, че Ненковски е част от група, търгуваща със слонски бивни, рогове от носорог, крокодилски нокти и кожа. Според тях българинът е бил част от международна група от контрабандисти и бракониери, които разпродавали “трофеите си”, чрез deep web интернет сайтове по цял свят.

Наша проверка пък установи, че данъчните служби у нас вече са започнали пълна проверка на Мирослав Ненковски, като само на първо четене изкачат фрапиращи факти от типа на това, че само за последната година българинът има над 200 пътувания зад граница, а реално нямал почти никакъв официален доход. Оказва се, че Ненковски пътувал из цял свят, често летял с бизнес класа и харчил луди пари, макар и официално да се водил за пълен бедняк. Експерти в тази сфера разказаха пред медията ни, че много често всичките доходи на подобни лица били изцяло в сивия сектор, като макар и официално те да нямали доходи, реално разполагали с милиони и поддържали стандарт за живот, достоен за истински Крес.

По наша информация случаят с Мирослав Ненски бил идентичен, като последните години той демонстрирал скандално висок стандарт на живот, макар и да нямаш никакъв доход.

Проверка показва, че за последните 2 години Ненковски е организирал поне около 25 групи с 12 до 15 ловци във всяка за лов в Турция. От всеки един ловец той прибирал по средно 3500 евро, като в същото време истинската себестойността на всеки лов в Турция бил в размер на едва 500 евро. Въпреки, че по груби сметки за това време Ненковски би трябвало да е прибрал около 1 милион евро, подобна печалба въобще не е отчетена, а както се вижда и данъци в такива размери по никакъв начин не са постъпвали в българската хазна.

Нека още припомним, че според публикацията е американската медия срещу Мирослав Ненковски вече са били изпратени сигнали до световния фонд за природа – WWF, както и до Международния съюз за защита на природата – IUCN.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене