6 общини настояват за пускане на движението през тунел “Железница”

Кметовете на шест общини от област Благоевград  изпратиха декларация до служебното правителство и Националното сдружение на общините, с която подкрепят предложението на регионалното министерство за пускане на едното платно на автомагистрала “Струма” и едната тръба на новия тунел “Железница”. Те настояват решението на проблема да  не се отлага.

Макар и от различни политически партии, градоначалниците на Сандански, Петрич, Струмяни, Кресна, Симитли и Благоевград са обединени в името на бързо решаване на проблема в отсечката между Благоевград и Симитли, където са най-големите задръствания  по международната пътна артерия, а участъците  на автомагистралата не са довършени заради двете свлачища преди и след тунел “Железница”, който е почти готов.

“В петък и особено събота и неделя, когато е най-натовареният трафик, е бедствие точно в тази част, може да се чака с часове”, обясни ситуацията Димитър Бръчков, градоначалник на Петрич пред Kmeta.bg.

Припомняме, че на 22 август регионалният министър Иван Шишков назначи работна група от експерти, която в 10-дневен срок трябваше да  излезе със становище по предложението да се направи временна организация на движението  по лявото платно на магистралата и дясната тръба на тунела, в посока “Кулата”, докато се работи по укрепването на свлачищата. От пресцентъра на министерството заявиха, че докладът се очаква тази седмица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене