Вечерни новини! ГЕРБ може да свали цените на енергията с 50 процента

Заедно с моя екип можем да смъкнем цените с 50-60% надолу, защото въглищата са наши, миньорите са наши, енергетиците са наши, електропреносната мрежа е наша, АЕЦ – Козлодуй е наш и никаква война не ни пречи. Това обяви в Силистра по време на представянето на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ/СДС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. “Всеки ден Кирчо и Асен ви бъркат в джоба. Избирайте сами, няма да ви агитирам. 837 процента е увеличението на природния газ. Виждате на бензиностанциите какви са цените”, заяви още Борисов.

Бившият министър-председател припомни, че по време на неговото управление дефицитът и външният дълг са били свеждани до най-ниските в Европа.

“Откъде ще дойдат парите? Лесно е да кажеш и, че вдигаш двойно пенсиите, но като нямаш пари да ги платиш, е лесно да говориш. С какво от ПП допринесоха за вдигането на пенсиите, като нищо друго не свършиха? Служебните министри за един месец навсякъде извадиха далаверите”, каза още Борисов по време на предизборната среща с актива на ГЕРБ в Силистра.

“Държа на една своя дума, нямам неизпълнено обещание, когато построим “Хемус”, ще се пенсионирам, но като гледам 100 години трябва да изкарам”, каза Борисов и за пореден път опроверга информации в електронни медии, че предсрочните парламентарни избори са последните, на които се явява.

Лидерът на ГЕРБ опроверга Кирил Петков за договорени 5 моста по река Дунав с Румъния. “Ако си направите труда да видите записките от срещите на междуправителствените заседания на Българи и Румъния, ние сме ги договаряли мостовете всеки път, само че политиката на Румъния е да си върви покрай Дунав и да отива в Констанца всичко на пристанището”, каза Борисов.

“Договарянето е като има проект и финансиране – да се играят търговете и да идват строителите да го правят. Договорили били. С кой го е договорил, как са го договорили? Две години нищо!”, отсече Бойко Борисов.

Междувременно от Алфа Рисърч публикуваха изследване, според което предизборната кампания стартира с превес на ГЕРБ (23.4%) пред основния конкурент Продължаваме промяната (17.5%) от почти шест процентни пункта. ГЕРБ бележи лека мобилизация спрямо последното проучване на агенцията от месец юни, по-значителен е спадът (над 2 на сто), при ПП. ПП могат да загубят около 250 хил. от миналогодишните си избиратели, които тогава направиха избора си в полза на новата формация, но сега се разпръскват в широк политически спектър, както вляво, така и вдясно.

Изследването е проведено в периода 27 август – 2 септември 2022 г. от Алфа Рисърч, публикува се на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства. Проучването е проведено сред 1117 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене