Какво време ни очаква в неделя

Слънчево до обяд, след обяд ще вали в Западна България

На места в котловините и низините ще се образуват мъгли. В неделя до обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. След обяд облачността от запад ще се увеличи и на места главно в планинските райони на Западна България ще превали, в отделни райони и ще прегърми.

В крайните югозападни райони явленията ще продължат и през нощта срещу понеделник. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса, в София – около 24.

 

 

Времето за Гоце Делчев ще е облачно, слаб дъжд и максимална температура 28 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива. Слаби валежи ще има само на отделни места рано сутринта. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22-25 градуса. Температурата на морската вода е 24-26 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще има по-съществени разкъсвания и намаления на  облачността, но след пладне тя отново ще се увеличи и на места в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевична дейност. Вятърът ще е до умерен, предимно от запад-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19, на 2000 метра – около 13 градуса.

В началото на следващата седмица въздушният пренос ще остане от изток-североизток. Сутрин по-значителна предимно ниска облачност или мъгла ще има на места в котловините и низините в западната половина от страната, на изток ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но превалявания от дъжд ще има главно в Югозападна България.

Дневните температури ще бъдат предимно между 22 и 27 градуса. Сутрин – сравнително хладно, с минимални температури между 10 и 15 градуса, в отделни котловини и по-ниски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене