АУБ стимулира развитието на бизнеса в региона с нова акселераторска програма

SEAкселератор, инициатива на Американския университет в България (АУБ) и Бизнес информационен и консултантски център – Сандански, ще подпомага нова вълна предприемачи в региона. Кандидатстването за програмата вече е отворено.

SEAкселератор е първият по рода си бизнес акселератор, обхващащ трансграничния регион с Гърция – областите Благоевград, Кърджали, Смолян и Хасково. Програмата е подходяща за индивидуални предприемачи и екипи с амбиция да превърнат идеите си в работещ бизнес.

В продължение на пет месеца участниците ще преминат през серия обучения и менторски срещи с консултанти, експерти, предприемачи и бизнес лидери. В края на програмата всеки екип ще представи компанията си пред потенциални инвеститори на специален Demo Day в кампуса на АУБ през пролетта на 2023 г.

В SEAкселератор могат да се включат индивидуални участници или екипи (до трима души) на възраст над 18 години, които имат постоянен или настоящ адрес в областите Хасково, Кърджали, Смолян или Благоевград.

Повече информация за условията за участие вижте ТУК. Кандидатстването за Акселератора става чрез формуляр за участие, в който участниците трябва да представят кратка информация за тяхната бизнес идея.

SEAкселератор се организира в рамките на проект „Трансграничен Бизнес Акселератор“ (с акроним „SEA“), финансиран от Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A ГЪРЦИЯ – БЪЛГАРИЯ 2014 – 2020. SEA е съвместна инициатива на пет организации от трансграничния регион на Гърция и България, която си поставя амбициозната цел да подобри регионалната инфраструктура в подкрепа на бизнеса и да даде възможност за оползотворяване на предприемаческия потенциал на трансграничния регион посредством създаването на първия по рода си съвместен трансграничен бизнес акселератор.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене