Започва ремонт на открития кооперативен пазар в Благоевград, монтират му козирка

Стартира ремонтът на открития кооперативен пазар в Благоевград. Днес за последно масите на търговци и производители ще са на мястото си, от утре те ще се преместят в зоната на закритото тържище. Целта е да се освободи теренът, за да може да започне същинската работа по преобразяването на пазара. Ще се подравни настилката, ще се монтира и покривна конструкция. Това ще осигури повече въздух и пространство и за продавачи, и за купувачи.

„Така ще имаме модерен покрит кооперативен пазар. Ако всичко е наред, в края на ноември ремонтът трябва да приключи. Не бива да губим никакво време, хората ще претърпят неудобства, но го правим за тях. За да им бъде по-комфортно на този пазар”, каза днес на пресконференция кметът Илко Стоянов. Ще се поставят нови маси, нова земна настилка, нови пейки, ще се засадят цветни и зелени площи. Ще се построи и чешма в района.

Предстои местният парламент да вземе решение за актуализация на бюджета, защото одобрените преди това 500 000 лева за ремонтните дейности няма да стигнат. Модернизацията на откритото кооперативно тържище е сред най-големите обекти, заложени в инвестиционната програма.

Тази година няма да може да се ремонтира и разшири гробищния парк. Предвидените за тази цел 1,4 милиона лева ще се ползват за изграждането на множество други обекти. Сред тях са отварянето на обществената тоалетна в Градския парк, ремонтът на двата общински етажа в сградата на купола, поправка на бившата здравна служба в село Селище, вдигане на козирка над сградата на съблекалните на стадиона в село Логодаж, смяна на части на климатината инсталация в закрития плувен басейн.

/ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене