Информационна кампания на УНИЦЕФ за правата на детето ще се проведе в Благоевград

1263551554.souiche

По повод 25 години от подписването на Конвенцията за правата на детето (подписана на 20 ноември 1989 г.) УНИЦЕФ България, съвместно с Център „Амалипе“ стартира  национална информационна кампания, която цели да популяризира правата на детето сред широката общественост.

Наред с  информационната кампанията в Благоевград със съдействието на  клуб „Младежта е толерантност“  се организира  работилница, на 22.10.2014година, от 11:00 часа, в двора на СОУИЧЕ „Св. Климент Охридски“. Петнадесет деца от уязвима социална група и представители на  ученически парламенти ще се запознаят с техните права.

Най-напред  координаторът на клуб  „Младежта е толерантност“ – Благоевград ще запознае участниците с основните правила на работилницата и правата на детето.

Workshop ще бъде направен от представители на УНИЦЕФ , които ще обяснят на децата и младежите как се правят снимки, колажи и т.н., както и ще им направят професионални фотографии.

 

Кампанията ще започне с фото инициативата  „УНИЦЕФ Фоторепортери“, в която чрез снимки, направени от деца и възрастни  (любители фотографи и професионалисти), ще  се  покаже животът на децата в България през призмата на техните права. От  фото-конкурса на УНИЦЕФ ще бъдат избрани 50 снимки, които ще бъдат включени в пътуваща изложба.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене