Вечерни новини! Нинова: Служебното правителство готви увеличение на данъците

Ние от БСП няма да го позволим, заяви Нинова

„Г-жа Велкова беше зам.-министър на Асен Василев, нейният ресор беше „Бюджет”. С нея сме изчислили всяка стотинка от бюджета. Тя е подписала този бюджет и ни е уверила, че той е реалистичен. Това преобръщане вчера за нас е твърде изненадващо”. Това заяви Корнелия Нинова на пресконференция.

Нинова е категорична, че предишното правителство е оставило стабилна държава.

„Разбираме, че готвят бюджет за догодина. Канят се да режат социалните разходи и да вдигат данъците. Ние от БСП сме гарант, че това няма да се случи”, заяви Нинова.

Министърът на финансите: Актуализация на бюджета е невъзможно да бъде разработена

Нинова обвини служебното правителство, че връща модела „Дянков”. Нинова смята, че се прави подготовка на гражданите за повишаване на данъците.

„Оставихме 8,5 милиарда лева в хазната, 1,5 милиарда – излишък. От гласуваните от парламента 10 млрд. дълг са изтеглени 1,5 млрд. Тоест оставихме пълен резерв, излишък и малко теглен дълг“, каза Нинова.

„Какво се случи с тези показатели за четири седмици. Защо НСИ отчете, че се срива индексът за бизнес климата в България с близо 4%. Някой трябва да ни отговори откъде измисли числото 11 милиарда дефицит“, призова Корнелия Нинова.

„Всички листи са регистрирани. Първото ни голямо мероприятие за тази кампания ще е в Бургас, на 3 септември”, каза още Нинова./нова тв, сн: архив

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене