Параклисът е с надморска височина 750 метра на 35 - 40 минути пеша от центъра на селото и на 15-20 минути с високопроходим джип.

ИСТИНСКО ЧУДО! СЕНЗАЦИЯ! БОГ изпрати бял ангел или гълъб да бди над Духа Стъпка край Мосомище!

Фотосът е проверен от експерти и категорично не е фейск!

Фотосът е проверен от експерти и категорично не е фейк!

Един от великолепните храмове в село Мосомища намиращ се в местността „Духа стъпка“ отново доказва своята святост. Фотграфът от мосомище Георги Тодорове бил на мястото и е направил съвсем случайно снимки за общи впечатления заснел кадър на който слънцето над облаците е образувало нещо като бял ангел, бял гълъб изванян изцяло от светлина… Това е повече от чудо и голямо знамение, още повече, че всичко се случило на 28 август, когато е „Голяма Богородица“ по стар стил.

Топ Преса припомня, че това не е първото знамение случило се там. На 22 март 2020 година на връх Кръстопоклонна неделя, читател на Топ Преса желаещ да стане категорично амонимен ни изпрани уникално по рода си авторско видео, на което по думите му той е заснел едно малко ЧУДО, което е добро знамение. Свещи запалени на свещника пред параклиса гаснат и отново се възпламеняват. 

Параклисът е с надморска височина 750 метра на 35 – 40 минути пеша от центъра на селото и на 15-20 минути с високопроходим джип.

По пътя към самият параклис има пейки за одиx, голямo барбекю с маси, невероятна гледка, както към самото село Мусомища, така и към град Гоце Делчев и околните села.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене