Авджия с 12-годишен стаж счупи каръка, застреля хищник за сефте: С един изстрел шофьорът на шефа на „Кюстендилска вода” Георги Георгиев – Валентин, удари първата вълчица за сезона, грабна 50 лв. премия

Digimax A50 / KENOX Q2

Ловджиите в Кюстендил са дисциплинирани като германци – нито пият, нито пушат по време на лов, пъчи се секретарят на ЛРД „Елен“ Венко Калинчев.

Шофьорът на шефа на „Кюстендилска вода” Георги Георгиев – Валентин Георгиев с един изстрел повали 40-килограмова вълчица в месността Егюптин и спечели 50 лв. премия. Слуката застигна ловеца край невестинското село Пелатиково. Валентин счупи каръка на кюстендилските ловци, неговата вълчица е първата за сезона.

Digimax A50 / KENOX Q2

Валентин Георгиев е ловец от 12 години, но това е първият му отстрелян хищник. „В актива си  имам 7 отстреляни диви прасета, много лисици и само един чакал”, уточни шофьорът. Валентин  Георгиев е представител на 26-а дружинка в село Пелатиково с председател Камен Миланов. Според него удоволствието да отстреляш вълк е невероятно. „Започна гонката и при първия гърмеж на гоняча животното се изправи пред мен на пътя. Ударих го с ловна карабина още с първия изстрел, предполагам на разстояние от около 40 метра“, разказа за ловното си приключение Георгиев.

240-01-01-Георги-Георгиев-Кюстендилска-вода

„В „Кюстендилска вода” все точни мъже са се събрали. Не е случайно, като имат такъв началник като Георгиев. Радваме се за шофьора, дано покрай него да им тръгне на нашите ловджии на богат улов”, коментират кюстендилци.

„Това е и първият вълк от началото на сезона“, доволно потри ръце от слуката секретарят на Ловно-рибарско дружество „Елен“ Венко Калинчев. Иначе вълци излезли преди седмица и в района на село Жиленци, но за съжаление не успяли да ги ударят. Председателят на дружината Йордан Петров стреля добре, но уви, нито един от хищниците не паднал на мерника, обясни Калинчев.

 

„Все още в нашите ловни стопанства вълците не са санитари на природата, както се дава по учебник. При нас те пакостят, особено болни и застарели животни, много лесно стават тяхна плячка“, коментира Венко Калинчев.

Премията за отстрелян вълк е 50 лева и е най-голямата в сравнение с останалите сдружения в страната. Също 50 лева се дават за чакал, а 10 лева за лисица. „Все пак е нещо, ние ги поощряваме по този начин. За лисиците държавата отпуска още по 5 евро и ние после ги даваме на самите ловци“, споделя секретарят. Калинчев е доволен от дисциплината на кюстендилските ловци. „Когато излизат на лов, нито пушат, нито пият. Железни са“, добавя той.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене