Припомняме, Борис Шопов, преби ученика от Езиковата гимназия в града Кирил Златарски преди товече от година.

Вечерни новини! Решиха дело срещу МВР от уволнен благоевградски полицай

Върховните магистрати обявиха решение по дело, заведено от уволен благоевградски полицай.

Отказаха да го върнат обратно в системата на МВР след жесток побой над ученик. Борис Шопов атакува първоначално заповедта за отстранявене, подписана от директора на Областната полиция Георги Кандев. След катотя бе потвърдена в Административен съд-Благоевград, последва жалба пред ВАС. Магистратите считат, че Шопов ще остане без служебно оръжие до приключване и на наказателното дело, образувано от Районна прокуратура-Благоевград.

Припомняме, Борис Шопов, преби ученика от Езиковата гимназия в града Кирил Златарски преди товече от година. Видял го, че хвърля фас на улицата пред блок в квартал „Запад“. Момчето извадило и нова цигара на път за гимназия, където учи. Кирил, който е от Дупница, бил заедно със сина на благоевградския кмет Илко Стоянов – Кристиан. Именно той снимал клип с боя и престъплението на Борис Шопов стана обществено достояние.

„Той беше като обезумял. Одраска ме по гърба, за което си имам и медицинско. Наистина съжалявам за инцидента, поднасям извинения на родителите на това дете за стреса, който сме им причинили, но не е това начинът и отношението на младите хора към по-възрастните. И само искам да им кажа, че моята майка ме е отгледала сама, тя е с два инсулта и никой няма право да говори такива работи за нея“, заяви след боя Борис Шопов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене