Глобяват родители заради неупражнен контрол

На всички родители, чиито непълнолетни деца бяха установени в една от нощните дискотеки в Благоевград при специализирана полицейска акция, ще бъдат връчени наказателни постановления по Закона за закрила на детето.

Глоба ще бъде наложена и на собственика на нощния клуб, заради неупражнен контрол.

54 малолетни и непълнолетни лица бяха изведени от дискотека в центъра на Благоевград миналата нощ във времето от 1.30 до 4 часа сутринта. След акцията полицията издири и ги предаде на родителите им. Нито едно от децата не е било с възрастен придружител, както изисква Закона за закрила на детето за пребиваването на малолетни и непълнолетни на обществени места след 22 часа.

По време на акцията е установено, че те са консумирали и алкохол в дискотеката. На всички родители предстои да бъдат връчени наказателни постановления, като размерът на санкцията е от 300 до 1000 лева, потвърди областният директор на МВР в Благоевград Георги Кандев.

Собственикът на нощния клуб също ще бъде санкциониран.По закона за закрила на детето глобата е от 2000 до 5000 лева, а за продажба на алкохол на непълнолетни Законът за здравето предвижда санкция от 2000 до 4000 лева, която се налага от РЗИ. /БНР

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене