Хиляди танцуват във висш космичен ритъм край Седемте рилски езера

Стотици последователи на Бялото братство ще играят днес /петък/ от 10,00 до 11,20 часа танца паневритмия край едно от Седемте рилски езера – Бъбрека. Вчера в генералната репитиция се включиха около 600 души, а сега се очаква да са доста повече. Идват хора от цялата страна и чужбина. Участниците в този танц, който се превежда буквално „висш космичен ритъм”, ще си спомнят и за големия българин Петър Дънов, наричан Учителя. Според него точно на 19-и август става „събор на Слънцето с представители от всички планети”.

Тази година обаче хората от Бялото братство са длъжни да спазват нови правила за поведение, който целят да предпазят езерата от човешкото влияние. Забранено е влизането в езерата, които са в риск да се превърнат в блата. Защото органичните вещества остават във водата, а това е предпоставка за развитето на растителност, която покрива водното огледало. Дирекция „НП „Рила” вече състави един акт за установяване на административно нарушение, който е свързан с неспазване на условието за определения брой палатки. Те не могат да повече от 60 в лагера на Бялото братство Превозът на багаж и обслужване на лагера се извършва само с животинска сила – коне, по обозначена за целта пътека. Ограничено е преминаването на тези животни по рехабилитираната туристическа пътека, като при нарушаване целостта на същата е необходимо да се възстанови своевременно.

След приключване на дейността (до 05.09.2022 г.) ше се направи обход на туристическата пътека, съвместно с представители на Дирекция „НП Рила“ и Oбщество „Бяло Братство“, за установяване на евентуални увреждания по пътеката. При констатиране на такива, същите ще се отстранят от Oбщество „Бяло Братство“. Не бива да се допуска замърсяване на посещаваните райони с битови и други видове отпадъци. По време на извършване на дейностите участниците да ограничават нивото на шума, както и безпокоенето на дивите животни. Засилено е присъствието на служители на парка и доброволци във връзка с очаквания голям туристически поток в района на езерата. Те следят за спазването на установените правила за поведение в защитената територия и информират посетителите за правилата и нуждата от тях и насочване на туристопотока.

В момента Дирекцията на НП „Рила% провежда мониторинг на посетителите в района на езерата с дрон. Вече са поставени новите информационни табла, които информират всички посетители за проблемите, свързани с езерата, как тези проблеми са свързани с големия брой посетители и как, спазвайки правилата, всъщност спасяваме езерата.

„Ние и НП „Рила” съвместно се грижим за природата. Никой не влиза в езерата, спазваме правилата. Движим се само по разрешените маршрути. Все пак нашето учение е на почти един век. Тук се подготвяме за изпитанията си в градска среда. Тук е нашето училище за живота”, заяви вчера Христо Ташев, председател на Управителния съвет на Общество „Бяло братство”. Той призна, че има повече палатки в лагера, но всички спазват правилата. Има и много хора в хижите в района и в палатките край тях. До Седемте рилски езера тази общност пречиства енергията в тялото си, освобождава се от отрицателната енергия.

Танцуват паневритмия, която е хармония между ум, дух и тяло. Играещите редовно този танц постигат подобрение във физическото състояние, спокойни мисли и чувства, по-добра концентрация, по-добра памет. Препоръчително е да се играе с бели дрехи, тъй като белият цвят е символ на най-чистата светлина, която излиза от Духа и не може да бъде обзета от тъмнина. Облечеш ли бели дрехи, предизвикваш себе си за чисти мисли, чисто слово, чисти дела.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене