Инфлацията и поскъпването на строителните материали доведе до замразяване на строежа на новата сграда на Средно училище „Йордан Йовков” в гърменското село Рибново

Новото училище в Рибново ще е готово най-рано след година

Инфлацията и поскъпването на строителните материали доведе до замразяване на строежа на новата сграда на Средно училище „Йордан Йовков” в гърменското село Рибново. Това стана още в края на миналата година. Целта бе школото да отвори врати само след месец – на 15 септември, но това няма как да стане.

„Месеци наред не е преместена една тухла, забавиха се много строителните работи. Изпълнителят нямаше никакви гаранции, че ще се компенсират скъпите строителни материали. Държавата не реагира навреме. Очакваме развитие на нещата, но истината е, че училището може да се завърши чак за следващата учебна 2023/2024 година”, заяви директорът на СУ „Йордан Йовков” – Манчо Джуркин.

Така учениците ще останат в старата сграда през тази учебна година. Проектът е на стойност 4 250 300 лева, а до момента са вложени около 2 милиона лева.

Тук учат около 500 ученици в 24 паралелки, работят 70 души, а класните стаи в момента са само 16. По план те трябваше да влязат в новата сграда на 15 септември тази година. Но това няма да се случи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене