Фестивал в Гоце Делчев разкрива чудото на фолклора и много тайни за небцето от Балканите

Колоритен фестивал под надслов „Балкански багри” ще прикове вниманието на неврокопчани и техните гости в началото на септември. Музикалното събитие ще се проведе на 3 и 4 септември в парка на Гоце Делчев. Целта му е да покаже на присъстващите традициите, гастрономията и фолклора на Балканите. Проявата се организира от Местна инициативна група Гоце Делчев-Гърмен-Хаджидимово.

Първият ден от фестивала ще започне в 14,00 часа с Арт работилница „Направи си спомен”, в която всеки ще може да измайстори сувенир за себе си. Вкусната част стартира в 17,00 часа с дегустация на местни храни и продукти. Откриването на музикалното шоу е в 19,00 часа, когато сцената ще бъде погълната от балканските ритми. През цялата вечер ще властва фолклорното наследство на Балканите.

Работилница за народни танци отваря врати на 4 септември в 10,00 часа, като посетителите ще научат как се играят някои от най-интересните народни хора в България, Румъния и Гърция. Арт работилницата „Направи си спомен” ще приеме най-нетърпеливите гости на фестивала в 11,30 часа. Светът на балканската кулинария с вкусове от миналото ще очарова всички в 17,00 часа. Ще се представят за дегустация храни по стари рецепти от региона на Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово. Ритмите на фолклора отново ще са на мода от 18,30 до 21,00 часа, когато фестивалът ще бъде закрит.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене