Кауза на ротарианци осигури нова апаратура за МБАЛ-Разлог

С официална церемония и прерязване на лента приключи инициативата на Ротари клуб Банско-Разлог, благодарение на който в няколко отделения в МБАЛ-Разлог бе поставена нова апаратура. Каузата, обединила неправителствената организация Assist Internаtional, 26 международни Ротари клуба и 10 дистрикта, бе насочена към повишаване състоянието на здравни грижи в болницата. Осигурени са 12 нови монитора, свързани към три централни станции. Те вече подпомагат работата в отделенията по неврология, хирургия, в родилното и детското.

В знак на признателност временно изпълняващият длъжността кмет на община Разлог инж. Венцислав Гърменов връчи подаръци на представителите на организациите, подпомогнали предоставянето на здравни грижи и услуги за пациентите от 34 населени места.

„Благодарим на Ротари клуб Банско-Разлог за положените усилия проектът да стане реалност. Поставените монитори, които вече работят, са в полза на медицинския персонал и в помощ на всички пациенти на лечебното заведение. Община Разлог е подкрепяла ротарианците и ще продължи да го прави за напред, работейки в полза на обществото“, заяви Гърменов.

На събитието присъстваха д-р Велев, г-н Прешелков, президент на ротари клуб Банско- Разлог, г-н Ралф Съдфелд, президент на Asisst International и неговата съпруга Мишел Съдфелд, приятели на ротари клуб Банско – Разлог Паула Даунинг и Сюзън Марселас, Хенинг Соркнаес, Силвия Видовиц и Валенсия Уотсън, Г-жа Костова, дисктрикт гуверньор на Ротари България (2022-2023), местни жители и гости.

Кауза на ротарианци осигури нова апаратура за МБАЛ-Разлог

/ilindenpres.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене