Любен Милев е един от тях…

Социалистите в Благоевградско недоволствали от политиката на лидера Корнелия Нинова. Напрежението ескалирало заради подредбата на листата за 48 Народно събрание. Такава безумна наглост отдавна не бяхме чували! 

На заседание, провело се в скандална ситуация снощи, е приета декларация. Документът е депозиран пред националното ръководство. Както вече информирахме, водач за предстоящия парламентарен вот в Пиринско е Корнелия Нинова. Второто място в листата е отредено отново за професор Георги Михайлов, който бе начело на предишните избори.

Именно спускането на втори в листата е „трън“ в очите на съпартийците му в Благоевград. Според авторите на декларацията е обидно и цинично първите двама да са извън региона. От ръководството на БСП не коментират официално. Скандалите ще продължат тази неделя, когато е конференцията за номиниране и утвърждаване на кандидат-депутати.

Поддръжници на Корнелия Нинова коментираха, пред Топ Преса, че тя вероятно има намерение да върне избирателната активност на симпатизаните в Благоевградска област. По тази причина е поела водачеството в Първи МИР. Не е тайна, че през последните години БСП е в разпад. Това бе доказано и през преминалите избори, когато социалистите тук удариха дъното с едва 2500 гласа. Социалистите обвиняват за незадоволителните резултати и председателя на благоевградската организация Любен Милев, който толерира интригантите в партията и е един от тях, търсещи лична изгода, държавни постове, вместо да провежда активна дейност за стабилизирането й.

Благоевград също така е пример и за една опасна за БСП тенденция, това че членове на партията в това число и ръковоството се водят само в столетницата а ребано работят за други партии. Ярък пример за това е екс кметът Румен Томов, който задгърби БСП и се лепна за партията на Стефан Янев – това не е нищо друго освен предателство. А такива хора да търсят смека на БСП за липса на доверие е някак си смешно….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене