Кървава драма потресе Мусомища: Бивш съпруг наръга в корема шивачката Калинка Бабанова пред колегите, състоянието й е критично

239-01-09-Kovachev-copy

Полицията в Гоце Делчев начело с шефа К. Ковачев издирват 58-год. Георги под дърво и камък

58-годишният Георги Бабанов от гоцеделчевското село Мусомища направи опит за убийство на бившата си съпруга Калинка Бабанова и потъна вдън земя. Цялата полиция в Гоце Делчев, начело с шефа Костадин Ковачев, издирва беглеца, за да го арестува.

Георги Бабанов причака на спирката пред дома й бившата си съпруга Калинка Бабанова и се опита да я убие, пробождайки я многократно с нож в корема и ръцете. Двамата са разделени от 4 години. Често между тях имало спорове и скандали, жената живяла в постоянен страх. Героги често я причаквал на спирката от работа и й вдигал скандали. Калинка работи в шивашкото предприятие „Пиринтекс”, коментират съседи на Бабанова. Бившият й я наръгал пред колегите й в автобуса, а Калинка паднала безпомощна в локва кръв. Георги избягал моментално.

Претърсени са всички възможни къщи на близки и приятели, до до момента от Георги няма и следа. Разследващите не отхвърлят версията Бабанов да се укрива в гората край селото. Те даже предполагат, че може да е посегнал на живота си, след като е осъзнал какво е сторил на съпругата си. С Калинка все още нямат развод и затова носят еднакви фамилии. Пострадалата е настанена в болницата в Гоце Делчев. Оттам казаха, че прободните рани не са засегнали  вътрешни органи, но жената е изгубила много кръв. На Калинка бе направена животоспасяваща операция. Колеги на жената от гоцеделчевското шивашко предприятие „Пиринтекс” дадоха кръв за спасяването й. Състоянието й остава критично. По случая е образувано досъдебно производство по чл.129 от НК. Предположенията на хората в Мусомище са, че Георги Бабанов цяла нощ е пил и е нападнал бившата си съпруга в нетрезво състояние.

 

Снимката

Шефът на РПУ Гоце Делчев Костадин Ковачев

Вестник „Вяра“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене