Президентът : Домакинствата и бизнесът искат евтини и надеждни доставки на газ.

Служебният кабинет се атакува още от първия му ден, преди да е обявил някакви намерения и действия. Сами разбирате, че определени посредници и лобисти губят нервите си при самата мисъл, че може да им се отнеме възможността да печелят от кризата, която самите те предизвикаха.

Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който е в Боровец, за да открие открие Международния джаз фестивал „Д-р Емил Илиев“.

„Домакинствата и бизнесът искат евтини и надеждни доставки на газ. Това е задача, която служебното правителство ще реши. Там, където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко. Така беше и след кабинета „Борисов“, който разхвърли едни тръби по полето и те ръждясваха с години. Така е и след кабинета „Петков“, който има огромна несвършена работа. Въпреки тежкото наследство, аз ви уверявам, че служебното правителство ще свърши работата си, за да се навакса пропуснатото. Ще е тежко, но служебният кабинет ще положи всички усилия да завърши диверсификацията. Правителството трябва да се ръководи от своите действия в енергетиката така, че да може да осигури стабилност и надежност, които са задължителни за борбата с високите цени. В центъра на действията трябва да седят интересите на българския потребител и бизнес“, категоричен бе президентът.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене