За сведение - държавата отпуска за направата на пилешка супа по програма "Топъл обяд" скромните 0.68 стотинки без ДДС а в ресторантите супата е със средна цена от 2 лева.

Първо в Топ Преса! Изхвърлиха фирма от община Хаджидимово заради трагичен „топъл обяд“!

След проведено събрание между кметовете на селата в община Хаджидимово и общинският кмет Людмил Терзиев случило се днес, се взело решение фирмата която доставя „Топъл обяд“ на социално слабите в града и региона да бъде освободена. 

Причината е изключително некачествената храна, която фирмата доставя. Самата фирма е със седалище Сливен, а в документите твърдяла, че приготвя храната в съседна на Хаджидимово община, което след проверка се оказало невярно. „Това което ни се доставя не може да бъде нарачено и помия, защото и животните отказват да го ядат…“ жалва се пред Топ Преса кмет на село от община Хаджидимово. От общината са категорични, че няма да търпят подобно отношение към жителите.

Преди дни в медийни публикации бяха изведени спекулации с политически контент, че едва ли не общината толерира подобни доставки на въпросния „Топъл обяд“. Разбира се, че авторите на подобен тип анонимки вплетени с полуистини и откровени, целят да злепоставят общината но хората знаят каква е истината. Истината е, че фирмата, която доставила въпросната некачествен ахрана била единствена. Нещо повече, сигнал за некачественат ахрана има от половин месец и по него имало разпоредена проверка. Днес темата стигнала точката на кипене с реакцията на селските кметове и общината взела кариднално решение да острани фипмата, каквото и да и струва това. Но за партенките е ясно –  щом се споменава социалното министерство, не е ли по кокретно „загрижилите се за топлия обяд на хаджидимовалии“ медии и диктуващите им политици да питат министерството защо не е актуалиризало бюджета за „Топъл обяд“ към сеганшине цени? За сведение – държавата отпуска за направата на пилешка супа по програма „Топъл обяд“ скромните 0.68 стотинки без ДДС а в ресторантите супата е със средна цена от 2 лева. Питаме тези, които страдат за качеството на храната на бедните, каква супа биха приготвили за тези пари на човек? Проблемът не е в общините а в този, който определя парите. Щото от социалното министрество гледат за пореден път с трици да ловят маймуни…

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене