Носител е на два медала – за отличие и за заслуги в Българската армия, награден със знак за вярна служба под знамената 1-ва и 2-ра степен, носител на орден „За военна заслуга“ – първа степен.

Спрягат Георги Самандов за водач на листата на „Български възход“ за Пиринско, обяви: Спасението е в преговори с възможно най-голям брой доставчици на газ от всички краища на света

„Отиваме на нови избори. Това, което властта предложи, е неосъществимо в рамките на този парламент, тъй като виждаме диаметрално противоположности между политическите партии, които в момента са представени в настоящия парламент“. Така бившият зам.-министър на енергетиката Георги Самандов коментира политическата обстановка в студиото на „Денят ON AIR“.

Той е син на общинския съветник от гражданската квота на БСП генерал Атанас Самандов и заместник председател на партия Български възход на Стефан Янев, брат е на скандално известния екс началник на ЧЕЗ – Николай Самандов с прякор „Златния пръст“. Георги Самандов се спряга за водач на листата на Български възход за Благоевградска област. Новината предивзика фурор в Гоце Делчев. „Дано да е Георги водач, страхотно момче, фамилията му е една от най- таченете у нас, ще работим за него. Баща му ген. Атанас Самандов  е роден в град Гоце Делчев през 1955 година, голям приятел на президента Румен Радев. Възпитаник е на ПМГ „Яне Сандански“, а след това на Военното училище във Велико Търново и Военната Академия „Георги Раковски“. Завършил е Генералщабната академия в Русия, беше командир на поделение 28390 в Гоце Делчев, командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада; началник на щаба на Сухопътни войски, командващ на Командването на съвместните сили на Българската армия, секретар по отбрана и сигурност на президента на република България. Носител е на два медала – за отличие и за заслуги в Българската армия, награден със знак за вярна служба под знамената 1-ва и 2-ра степен, носител на орден „За военна заслуга“ – първа степен. Синът му няма грешка, всяка събота и неделя си е тук, при родителите.“ – бяха коментарите пред наш екип днес в Гоце Делчев.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене