Неврокопчани почитат 119-годишнината от Илинденската епопея в Попови ливади

Хиляди хора ще се съберат днес в гоцеделчевското село Попови ливади, за да почетат 119 години от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Отбелязването на знаковата дата започва в 10,30 часа пред паметника на Гоце Делчев със заупокойна молитва за загиналите в Илинденската епопея и с молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим.

На паметника на революционера Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието. В церемонията ще се включат евродепутати, депутати, кметове, граждани, представители на партии и институции, ученици и граждани.

Празничният концерт е с начало в 11.30 часа. Музикалното събитие ще е на поляните в село Попови ливади. На сцената ще се качат оркестри от Неврокопския край, а сред специалните гости са изпълнителите Михаела Филева, Иван и Дяков и Ивана Дякова. Стотици от присъстващите ще се хванат на дългите народни хора на поляните.

И тази година Община Гоце Делчев организира безплатен транспорт от града до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от паркинга при бившия магазин „Валан”, ще имат една спирка и в района на бившата казарма. Първият рейс към Попови ливади тръгва в 08,00 часа, а връщането към Гоце Делчев започва след 15,30 часа.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене