Ексклузивно! Кметът на Ковачевица: Намерихме загубеният турист!

Осем часа продължила акцията по издирване на изгубил се турист от Израел в района на село Ковачевица.

82-годишният мъж бил на екскурзия с още трийсетина свои сънародници. Пристигнали в селото, което е паметник на културата и изключително красиво със старите си възрожденски къщи. Мъжът тръгнал да се разхожда по тесните пътечки между къщите и така напуснал селото около 11 ч.

„Природата е невероятно красива и девствена тук и човекът се е захласнал и изгубил. След като установил, че не може да намери пътя обратно, се обадил на жена си, който пък позвънила на 112. Оттам уведомиха полицията и веднага организирахме издирването. Участваха полицаи, горски служители, доброволци“, разказа за медията ни кметът на Ковачевица Кирил Жуглев. Използвали и дрон, но в периметър около 3 км от селото.

„Добре, че телефонът му беше със заредена батерия и включен, а туристът говореше български. Така поддържахме непрекъснато връзка с него. В 19 ч го забеляза един от горските служители,  на около 6 км  от селото, след като туристът беше стигнал до черен горски път. В добро здравословно състояние е. Благодаря на всички над 20 души, които участваха в акцията“, допълни кметът

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене