Хората в община Белица дариха 12 000 лв. за лечение на малкия Мустафа

Жителите на община Белица се обединиха в благородната кауза да помогнат на бебе, което спешно се нуждае от операция в Турция.

Става въпрос за малкия Мустафа от село Горна Биркова. Бебето е на няколко месеца и му предстои операция на окото, за която са нужни 20 000 лв. Призивите за помощ обединиха хората в град Белица и съставните села, които организираха дарителска акция за лечение на детето.

Преди дни хората от село Краище, които най-активно се заеха с доброто дело, предадоха на бащата на малкия Мустафа 12 000 лева.

„В момента семейството от с. Горна Биркова се намира в много трудно положение, а бащата, който е ходжа на селото, е със счупен крак. Показахме за пореден път, че може да сме единни в помощ един на друг. Ще се молим за малкия Мустафа, за да може всичко да мине нормално и той да радва семейството си, което в момента преминава през тежко изпитание. Искаме да благодарим на всички, които участваха и бяха съпричастни по какъвто и да било начин. На хората в джамиите, магазините, аптеката, шивачните цехове и всички, които помогнаха да съберем тази сума от 12 000 лева“, заявиха организаторите на дарителската кампания.

ilindenpres.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене