Националния печат

печат

В. „Сега“

Прокуратурата ще иска пак имунитета на Станишев, Цветанов и Сидеров

Имунитетът на всички народни представители, срещу които има дела, ще бъде поискан отново и те ще бъдат съдени. Това обяви вчера главният прокурор Сотир Цацаров. Той назова поименно Цветан Цветанов, Волен Сидеров и Сергей Станишев. Списъкът обаче може да набъбне, защото по информация на прокуратурата в момента тече проверка на всички 240 избрани депутати. Търси се дали срещу някой от тях има висящо разследване или съдебен процес.

ГЕРБ отказа подкрепата на Бареков по морални причини

Цецка Цачева изрази притеснение от „неморалната“ лекота, с която ББЦ се отказва от предизборната си програма и скъса отношенията с формацията. ГЕРБ отхвърли категорично подкрепата на „България без цензура“ след кратки преговори вчера със странния аргумент, че декларираната от Николай Бареков готовност да отстъпи от програмата си в името на това да има правителство, е „неморално отношение“ към собствените му избиратели.

И миньорите се разбунтуваха срещу промени в пенсионната възраст

Неяснотата около условията за пенсиониране на работещите тежък труд от 1 януари изкара десетки миньори на протест в Мадан вчера. Днес се очаква и втора група да протестира заради ограничаването на ранното пенсиониране – военни, полицаи и надзиратели.

Въпреки че никой официално от служебния кабинет не е обявявал още какви са намеренията за вдигането на възрастта за пенсия на работещите тежък труд, несигурността изкара хората на улицата вчера.

В. „Монитор“

Разстреляха компютърен спец

 С 5 куршума в главата, гърдите, стомаха и таза беше разстрелян брутално компютърен спец в София. Убийство станало около 20.40 часа, когато 38-годишният Николай Найденов приключил работа и тръгнал да се прибира. Направил десетина крачки към маздата си, когато проехтели изстрелите и той се свлякъл на земята.

Криминалисти смятат, че убиецът го е наблюдавал скрит от съседния вход, където търсиха до късно в четвъртък улики.

Василев заплашва политици заради закона за КТБ

   Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев притиска видни хора от политическия и икономическия живот у нас с искане да забавят публикуването на одитния доклад на БНБ за поставения под спецнадзор трезор, както и да не подкрепят законопроекта на ДПС за банката.

Това обяви сензационно вчера агенция ПИК, като посочи, че информацията е потвърдена от няколко независими един от друг източника.

Дават помощи срещу бележка за отложена имунизация

Социални помощи на бедните и майчински ще се изплащат и срещу бележки за отложена имунизация на детето, ако то е родено след 1 юли, тъй като все още няма шествалентна ваксина за тези бебета. Това съобщи служебният министър на труда и социалната политика Йордан Христосков вчера по време на Осмата национална среща по проект „Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика“. Бележките ще се издават от личния лекар или педиатър, като в тях трябва да се удостовери, че инжекцията не е направена заради липсата на ваксина, уточни той.

В. „Стандарт“

Плевнелиев: Не търсим месии, а обединение

„В България има силна политическа воля за формирането на правителство и начинът да се постигне това не е в преговорите за постове, а с обединението около ясна програма за действие“. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в рамките на участието си в работата на АСЕМ. По време на форума той е разговарял и с много от европейските си колеги, които са изразили подкрепата си за създаването на стабилно българско правителство и са споделили опита на своите държави.

Референдум в ГЕРБ за властта

Референдум в ГЕРБ за властта е решил да прави Бойко Борисов. В понеделник Генерала събира 200 от елита на партията на разширено заседание в зала 6 на НДК. Основна точка в политическата дискусия ще бъдат завършилите преговори с парламентарно представените сили. И евентуалното продължаване на разговорите с Реформаторския блок и Патриотичен фронт НФСБ-ВМРО в лидерски формат. Лично Генерала е дал да се разбере пред своите, че е готов да даде втори шанс на двете формации. Но при условие, че реформаторите решат противоречията в коалицията и приемат програмата на ГЕРБ за излиза не от кризата.

Цацаров отказа на Василев видеоразпит 

Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев, който се намира в Белград и е в процедура по екстрадиция в София, пожела да даде обяснения пред прокуратурата по видеоконферентна връзка. Молбата му да бъде разпитан по този начин ще бъде изпратена до главния прокурор в понеделник. Сотир Цацаров обаче напомни вчера, че очаква Сърбия да ни предаде банкера, така че това, което той има да каже на българските разследващи, ще го каже, когато се завърне в България.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене