Вечерни новини! Жандармерист „затворил си очите“ при бой над ковача от Банско Р. Сарафов аут завинаги от полицията

Жандармерист, прикрил колега за побоя над ковача от Банско Радослав Сарафов, загуби делото за уволнение в Административен съд – Благоевград.

Старши полицай В. Иванов от сектор „Патрулно-постова дейност и масови мероприятия“ на Зонално жандармерийско управление – София е бил уволнен заради това, че станал свидетел на неправомерно употребена физическа сила от страна на своя колега мл. инспектор В.Г., но не е предприел никакви действия за прекратяването й, нито е докладвал на ръководителите си. Спрямо него е предприета дисциплинарна проверка и в крайна сметка през месец март е уволнен заради уронване престижа на службата и нарушаване на Етичния кодекс. Припомняме че Радо Сарафов беше пребит за нищо на улица в Банско от злобното ченге. Скандалът разтресе цяла България.
На 23 януари, при който 47-годишният ковач бе набит безпричинно, бе огласен в медиите и предизвика вълна от недоволство сред банскалии. В нощта на инцидента потърпевшият банскалия оставил колата си в цеха, тъй като се почерпил с приятели, и тръгнал да се прибира пеша

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене