По думите му през годините е имало наказателни постановления, които обаче са били отхвърляни от съда в Гълъбово, а институциите не са обжалвали.

Вечерни новини! Киро пак плаши!

Преди три дни вицепремиерът Борислав Сандов решава да посети ТЕЦ „Брикел“, за да провери измервателното съоръжение. Тогава не само че не го допускат, ами го питат и кой е. Когато разбрах за този случай, реших да отидем до там с едно сериозно наличие на институции зад гърба ни. Това заяви в студиото на „Лице в лице“ по bTV министър-председателят в оставка Кирил Петков.

Той допълни, че измервателното съоръжение е било поставено до оградата, за да не може да измерва.

Фините прахови частици бяха 30 пъти над нормата, а 16 пъти над нормата беше серният диоксид. Не знам как може хора да работят в тези условия. Излизаше повече пушек през прозорците на предприятието, отколкото от комина му, каза още той.

Още от първия ден казах, че има едни хора, които се чувстват над закона и всички знаем, че имат чувството, че всяка институция може да работи за тях, да ги прикрива. Това е едно поведение, при което изглежда, че все едно наистина няма държава. Никой няма да бъде над закона, увери Петков.

По темата за съставяне на правителство премиерът в оставка призна, че предстои да бъдат взети „много трудни решения“ на фона на много опасни сценарии за България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене