Вечерни новини! Рекорден брой участници на фестивала на двугласа! За първи път в Неделино знамена ще развеят певци и танцьори от Мексико, Индия, Панама, Южна Корея…

Рекорден брой певци и танцьори – над 300, ще вземат участие в 21-вото издание на националния фолклорен фестивал за двугласно пеене и народна песен с международно участие “Неделино`2022“.

За първи път в Родопите ще се изявят групи от Мексико, Индия, Панама, Южна Корея, Иран, Грузия, Албания, Черна гора и Сърбия. Традиционните участници от Северна Македония, Гърция и Турция са потвърдили участие в “Неделино`2022“.

Огромен е интересът за изява на неделска сцена и от самодейци и читалищни деятели от цялата страна, като за тях заявките се приемат до края на месец юли.

Програмата ще бъде обобщена в началото на август, а конкурсът е на 2, 3 и 4 септември.

Община Неделино е организирала и богата концертна програма, включваща най-добрите изпълнители от българската поп и фолк музика.

Организацията ще бъде на необходимото ниво, в момента сме във финалната фаза по реализацията на мащабна инфраструктурна промяна – ремонтират се улици и други обществени пространство, потвърди кметът на Неделино Боян Кехайов. До началото на септември градът ще има нова визия, очакваме гостите на Неделино, подчерта Кехайов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене