Топ Преса представя! Самодейният състав на село Беслен – любов и възраждане на традициите!

Топ Преса в акция! Имаме честта и удоволствието да ви представим едни дейни и талантливи хора. Това  е самодейният ансамбъл на с.Беслен община Хаджидимово.
Тези млади хора се стремят да съхранят, че даже и възродят местният фолклор и традиции.
Историята им несъмнено подсеща за онази дума „корени“ и факта, че те не са просто важни за живеенето ни, те са неизменен формиращ ни елемент. Предшествениците на тези млади, сърцати хора, са били част от някогашния ансамбъл на селото. Той е бил най-големият за региона по онова време. Но по стечение на обстоятелствата – ансамбълът преживява своя край. Тези младежи обаче са закърмени с историите, т.е. искрата е била запалена и е било просто въпрос на време да се възпламени.
Един ден решават, че ще възродят този ансамбъл и с невероятни усилия, отдаденост и ясна цел, поели по пътя на семодейството. Всичко се случва по две причини: първата: имат ръководител Мехмед Синанов , който с цялата си вяра, страст и душа ръководи ансамбъла, а втората са невероятните хора, пожелали и повярвали в реализацията. Заедно те тренират неуморно, обикалят околните села и разпространяват каузата си, усмивките си и смисъла.
Ние имахме невероятното удоволствие да ги срещнем, да се вдъхновим от тях и поради това Ви разказваме за група млади хора, които имат сърца и с тях танцуват и разказват историята за едни отминали времена, които никога няма да оставим да си тръгнат наистина.
Благодарим Ви, че Ви има, че се трудите толкова неуморно, че трепетът в сърцата Ви се предава и на нас.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене