Екстремни филми за Хималаите и Патагония спират дъха в Банско

Ако сте любители на приключенски и екстремни филми, вашето място е на „Лятна филмомания под звездите“. На 21, 22 и 23 юли най-доброто от „Банско Филм Фест” ще се прожектира в курорта. И тази година киноманите ще седнат под звездното небе на Банско и Пирин планина, за да се докоснат до най-доброто от световното екстремно и планинарско кино. Зрителите ще видят филми за смелост, приятелство и солидарност, снимани на едни от най-трудно достъпните и отдалечени места на нашата планета.

Всички гости на Банско ще се насладят на филмов маратон в три филмови вечери под звездите и ще могат да се докоснат до най-доброто от световното кино с 8 филма от Австрия, Испания, Словакия, България, Австралия, Полша, Белгия. Те ще „пътуват” от Хималаите до Патагония, от Алпите до река Ганг в Индия, ще видят и как 5 жени от Боливия преследват тяхната мечта да изкачат най-високата планина в Южна Америка. Ще разберат колко са свещени планините за непалците и възможно ли е да се спуснеш със ски от осемхилядник.

Лентите в програмата на „Лятна филмомания под звездите 2022″ представят още много уникални кадри, а герои са най-известните приключенци в света! Прожекциите стартират в 21.00 часа на площад „Никола Вапцаров“ в град Банско, а входът е свободен.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене