ОбС –Банско прие Стратегия и план за устойчиво развитие на туризма в общината

99303-bansko-sesia-1Стратегия и план за устойчиво развитие на туризма в община Банско за периода 2014 – 2020г. бе приета на редовно месечно заседание на Общински съвет – Банско. Основните приоритети, застъпени в стратегията са : утвърждаване на община Банско като Европейска дестинация с ярка национална идентичност; създаване на условия за благоприятна бизнес среда и повишаване конкурентоспособността на местната икономика; устойчивост на туристическата индустрия, базирана на модерна, екосъобразна туристическа и поддържаща инфраструктура; иновативност в създаването и маркетирането на висококачествен туристически продукт.

На заседанието бе взето единодушно решение община Банско да участва в пилотна фаза на проект „Разширяване на възможностите на пазара на енергоефективни услуги, прилагани от ЕСКО компании за публичния сектор“ за обект „Улично осветление на Община Банско“.

Стартирана бе и процедура по избор на съдебни заседатели за нуждите на  правораздаването в съдебния район на Районен съд – Разлог. Излъчена бе 5 – членна комисия,  която на следващото  заседание на Общински съвет – Банско да даде своите 10 предложения, които да бъдат гласувани.

Решено бе в с. Осеново, община Банско да бъде разкрит Клуб на пенсионера.

Финансови средства за участие в Световен турнир по латино шоу в Италия бяха отпуснати на 8 деца от Банско, танцуващи в Клуб по спортни танци „Силвана Денс“.

Както бе обещано на предходната сесия, изпълнителят на договора по проект „Рехабилитация на водоснабдителната и канализационна мрежа на гр. Банско и изграждане на ПСОВ“ направи отчет за извършената работа през изминалия месец. Широко бе коментиран въпросът за довършването на разкопаните улици до началото на зимния сезон.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене