Спец прокуратурата приключи разследването за щетата от 1 380 000 лв, причинена по времето на бившия кмет Румен Томов

Сензация на деня! Повдигат обвинение на бившия кмет на Благоевград Румен Томов!

Спец прокуратурата приключи разследването за щетата от 1 380 000 лв, причинена по времето на бившия кмет Румен Томов, заради депонирането на отпадъците на община Благоевград в Костинброд и платените разходи за транспорта до там, при наличието на ново, официално открито депо, изградено за 25 млн. лв.

Всеки момент ще стане ясно дали срещу Томов ще има повдигнато обвинение за причинените загуби на общината. Според информация, достигнала до местни медии прокуратурата е готова, остава само официално да бъде съобщен резултатът от проверката на сигнала, депозиран от петимата съветници на ПП ГЕРБ в Благоевград. Томов и адвокатът му Методи Байкушев вече са информирани до какъв извод са стигнали разследващите, слухът се разпространява и в областния град и той е че обвинение ще има.

Припомняме, че с еднолична заповед на бившия кмет Румен Томов бе прекратен договорът със законово избрания оператор на новото депо още при встъпването на новия кмет в длъжност. Това бе и една от първите му заповеди. Веднага след това последва обжалване от отхвърления оператор в КЗК и комисията се произнесе, че заповедта на градоначалника е незаконосъобразна, немотивирана и в нея се съдържат смехотворни мотиви.

И изводите от всичко това какви са- за Томов – глупостта не може да е оправдание и е опасна за управлението на един град, за Байкушев- който го наеме за адвокат рано или късно влиза в панделата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене