Гореща версия: Третият мандат отива в БСП, защото…

Левицата ще направи опит за сформиране на правителство, като преговори се водели още преди връчването на втория мандат

Гореща версия: Третият мандат отива в БСП, защото...

Третият мандат отива в БСП, пише News.bg, като се позовава на свои източници. Държавният глава щял да направи жест към социалистите въпреки сложните си отношения с ръководството на червената партия.

След разпада в ИТН партията на Слави Трифонов не била опция. Пред Румен Радев била дилемата БСП, които не отидоха на консултациите в президентството, или ДБ, които уважиха поканата му, но пък твърдо са „за“ изгонването на руските дипломати.

Ако третият мандат отидел при десните, това щяло да настрои русофилите срещу президента.

Левицата ще направи опит за сформиране на правителство. Преговори се водели още преди връчването на втория мандат, разкриват запознати.

Като опция за премиер левицата предлага на партньорите си в коалицията Никола Минчев. Около него имало съгласие. Дори и ИТН щели да подкрепят правителство начело с бившия председател на парламента.

Условието е обаче Кирил Петков и Асен Василев да се оттеглят. Това обаче не се подкрепя от голямата част от ПП, които предпочитали изборите пред неприемливите условия, отправяни към тях, уточняват от медията.

При тези обстоятелства едва ли столетницата ще успее да сформира кабинет и избори през октомври стават все по-вероятни, коментират запознати.

Припомняме, че по-рано днес ГЕРБ отказаха, както бяха обявили по-рано, да приемат втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене