Депутат от ПП отхвърли идеята за таван на цените на горивата и постави условие на ИТН за коалиция

Вярвам, че може да се разберем и да се върви към нов вид кабинет, който да бъде с мандат на някоя от партиите, добави той

Възможна е четворна коалиция във варианта, който беше до момента. Това каза пред Нова телевизия председателят на енергийната комисия в парламента Радослав Рибарски от „Продължаваме Промяната”.

„Ако ИТН влязат в разговори по политиките, които сме заложили и са склонни да ги приемат, вярвам, че може да се разберем и да се върви към нов вид кабинет, който да бъде с мандат на някоя от партиите”, заяви той.

Относно предложението на ГЕРБ за таван на цената на горивото от 2,70 лв., Рибарски заяви, че това сериозно ще наруши пазарните механизми. Според него подобна мярка няма да реши кризата.

Относно доставките на газ, Рибарски коментира, че има уверение за това, че „Чирен” ще бъде пълен най-малко на 60-70% за зимния период.

„Доставките зависят от втечнен газ. Всеки момент трябва да потече природен газ по връзката Стара Загора-Комотини. Там количествата са договорени на значително по-ниски цени. По-добре да нагнетим евтин природен газ в хранилището”, допълни още  представителят на ПП, но не обясни откъде ще дойде този по-евтин газ

Той коментира и опитите отношенията между Лена и Кирил Петков да бъдат компрометирани.

„Не виждам конфликт на интереси. На разпространените записи се виждат двама души които вървят по стълби и влизат през една врата. Мисля, че другите снимки с кюлчета са доста по-притеснителни”, каза представителят на ПП.

https://www.vbox7.com/play:12fe65f203

blitz.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене