Вечерни новини! Жители на няколко благоевградски села сигнализират за сериозен проблем по пътя Благоевград – Бодрост

Жителите на няколко благоевградски села отправиха апел към кмета на Община Благоевград Илко Стоянов, Общински съвет Благоевград и Агенция „Пътна инфраструктура“ за предприемане на спешни действия във връзка с лошото състояние на пътя Благоевград – Бодрост.

своя сигнал, публикуван в групата „Забелязано в Благоевград“ се посочва следното (публикуваме текста без редакторска намеса):

Пътят свързващ Благоевград – посока Славово, Бистрица и Бодрост е в окаяно , занемарено, безобразно и опасно състояние . Поради зечестилите валежи, пътната настилка е компроментирана , на места напълно унищожена . Има дупки, ями и наслагвания с чакъл и пясък. Растителността около пътя е обрасла , не окосена и окастрена , създава тъмни и заслепени участъци и е предпоставка за ПТП. Маркировката е изцяло заличена и не акуратна .Пътя е изключително опасен , както за гражданите на града , така и за гостите , привлечени от красотата на парка и природата .Това ли заслужават Благоевградчани, Бистричани- едни от пионерите на Горна Джумая , почиващите, живеещите и гостите на Бодрост ! Все пак това е “белият дроб “ на града ни! Моля овластените институции да вземат нужните мерки и да обърнат внимание на многобройните проблеми с пътя до Бодрост , за да не се налага да бъде блокиран пътя за Бачиново или организиран протест на загрижените и застрашени граждани . Помислете за децата !Благодарим за вниманието и се надяваме нашият апел да бъде чут и отреагиран.

С уважение , Жители и гости на Бодрост , Славово и Бистрица !“

От снимките, публикувани във Фейсбук става ясно, че пътят е в лошо състояние, на места има дупки в асфалта, крайпътната растителност не е почистена, което намалява видимостта по пътя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене