Ново име, стари издънки – „Теленор“ се превърна в Yettel, но дивотиите продължават

Мобилният оператор е пратил частен съдебен изпълнител срещу клиент, който е платил задълженията си…. преди 2 години, показват документи, които публикуваме.

На 7 юли 2022-а ЧСИ Гергана Илчева от Старозагорския окръжен съд предприел действия срещу Милена М. заради несъществуващо задължение от 360 лева.

Действията ѝ са на основание изпълнителен лист, издаден на 7 януари 2021-а от съдия Свилен Жеков от Старозагорския районен съд. Прави впечатление, че решението на магистрата отново е постфактум на плащането, извършено предходната календарна година – на 29 декември 2020-а.

Така, заедно с разноските по изпълнителното дело, таксите и лихвите върху „главницата“, измисленият борч на Милена Минкова набъбва до 852 лева, показват документите.

Абсурдът на Yettel, обаче, ощетява клиентката по недопустим начин – въпреки, че е заплатила сметката си към „Теленор“ в края на декември 2020 г., ЧСИ-то запорира всичките ѝ банкови сметки, заплатата от работодателя и дори на 8 август е заплашена от опис на имуществото в дома ѝ, разкри Lupa.bg.

Кой и защо не си е свършил работата – да кажат компетентните органи. Но е грозно, когато на платежното за преведената сума коректно е указано за какво са преведени парите, а нито Yettel, нито съдът, нито частният съдебен изпълнител да се вълнуват от истината. Която поставя Милена в унизителна ситуация без никаква причина.

Според юрист, пожелал анонимност, тормозената клиентка трябва да заведе искове и да удари през пръстите самозабравилите се мобилни оператори, за да спрат подобни гаври с потребителите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене