Неврокопчанин, нает от собственик на заведение в Банско, задигна оборота

полиция Банско

28-годишният Румен Чапкънов от Гоце Делчев беше разобличен от полицейски служители на РУП – Банско за кражба от ресторант „Крис- ти“ в града, собственост на Михаил Говедарев. Крадецът успял да задигне сумата от 430 лв., като проникнал в за­ведението през кухнята откъм задния двор на къщата, коя­то била оставена отключена. Сумата е оборотът от вечер­та и била оставена от персо­нала, за да се плати с нея да­дената заявка за стока.

Минути след като Чапкънов задигнал парите и си тръгнал, дошла стоката и собственикът Михаил Говеда­рев установил, че парите лип­сват. Веднага подал сигнал в местното полицейско управ­ление. Пред дошлите на място полицейски служители Говедарев изразил съмнения­та си, че именно Румен Чапкънов е извършителят на кражбата, тъй като по- рано сутринта го бил наел да му помогне за дървата за огрев, които бил докарал. Пред ре­портер на „Струма“ Говедарев каза:

„Викам го да ми помага с дървата – цепи, вкарва, как­вото му кажа. Иначе е работ­ливо момче, много пъти съм го наемал за работа, но до­сега не съм имал проблеми с него. Винаги сме се отнасяли добре, дори сме го хранили, не съм очаквал това. Разхож­даше ни кучето през деня и сега си мисля, че той е искал то да го опознае, за да не го лае. Влязъл е през вратата откъм кухнята. Бях я оставил отключена, а парите бяха на масата. Вероятно е изчакал персоналът да си тръгне и е използвал момента. Аз мно­го бързо разбрах, че парите ги няма, тъй като чаках сто­ка, и когато дойде, влязох да ги взема. Той си беше тръг­нал малко преди това. Досе­тих се, че може да е той, и споделих това с полицаите. По-късно разбрах, че и друг път е разобличаван за краж­би“, разказа собственикът на ресторанта. Той сподели още, че Чапкънов живее в Банско от доста дълго време, но не знае къде и дали има постоянна квартира.

След предприетите издирвателни мероприятия Румен Чапкънов е заловен, при раз­пита е направил пълни са­мопризнания и е върнал от­краднатите 430 лв. Срещу не­го е образувано бързо произ­водства за извършено прес­тъпление – кражба по чл. 194, ал. 1 от НК

ЯНА ЙОРДАНОВА, в-к „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене