Вечерни новини! Не навсякъде може да получите отстъпка на горивата! Вижте къде можете:

Отстъпката от 25 ст. на литър гориво вече е в сила. Помощта трябва да действа до края на годината или до изчерпването на сумата от 150 млн. лв., отпусната за нея.

Компенсацията се получава при зареждане на горива с най-ниска продажна цена от съответния вид в търговския обект. Например в някои от тях това са бензин А95, дизелово гориво, пропан-бутан и метан. Изключват се премиум горивата, които имат добавки.

Количествата трябва да се сипят в резервоара на автомобила, не се позволява използването на допълнителни съдове. Няма ограничение за литрите и броя зарежданията.

За да се получи компенсацията, колата трябва да има регистрация в България, да е собственост на физическо лице, да е категория М1 или L. За превозни средства, регистрирани като N1, или т.нар. баничарки, отстъпка няма да се дава.

В бензиностанцията трябва да се предостави малкият талон, за да могат данните от него да бъдат проверени от касиера. За покупката на горива с отстъпка ще се издава индивидуален разширен касов бон, който ще включва само този вид гориво. За останалите стоки ще бъде издаден друг фискален бон или фактура.

Не е необходимо клиентите да предоставят лични данни. Фактурата или касовият бон се издава на клиент с име “Получател на компенсация за гориво по ЗДБРБ”. Там ще бъде вписан и регистрационният номер на автомобила. Плащането за зареденото гориво може да става в брой или с банкова карта.

Ако не бъде представен талон или при отказ да се впише регистрационният номер, компенсацията ще бъде отказана.

От Българската петролна и газова асоциация, включваща и най-големите вериги, вече обявиха, че нейните членове ще предоставят държавната помощ. Освен това те ще продължат да предоставят и стандартните си отстъпки, които предлагат на клиентите.

Ето и веригите, чиито бензиностанции ще дават намалението от 25 ст.:

„Петролна компания Зара–Е“

„Бент Ойл“

„Булмаркет ДМ“

„Газтрейд“

„Джи Ти Ей Петролиум“

„Еко България“

„Литекс“

„Лукойл България“

„Газпром“

„ОМВ България“

„Петрол“

„Приста Ойл Холдинг“

„Ромпетрол България“

„Синергон Холдинг“

„Шел България“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене