Вечерни новини! Утре отстъпка за гориво но ако я искаш!!!

От полунощ е в сила отстъпката от 25 ст. на литър гориво, но трябва да попитате на бензиностанцията дали я дава.

Показваме малкия талон

Бензиностанциите сами ще решават

Всяка бензиностанция сама ще преценява дали да дава отстъпката от 25 ст. на литър бензин А-95, дизел, природен газ (метан) или пропан-бутан (втечнен нефтен газ LPG), напомниха от НАП. Отстъпката беше въведена с актуализацията на бюджета и влиза в сила след полунощ – в ранните часове на събота, 9 юли. Препоръчително е, преди да заредите гориво, да попитате в бензиностанцията дали дава отстъпката от 25 ст. на литър.

Компенсацията ще се дава за зареждане на леки автомобили – категория М1, мотопеди или мотоциклети от категория L, собственост на физически лица, като те трябва да представят малкия талон на превозното средство, за да ползват отстъпката. Друго важно условие е, че отстъпката важи за най-евтиния бензин и дизел на всяка бензиностанция.

Компенсацията ще се начислява като намаление от крайната цена при плащане на зареденото количество на касата, без значение дали това ще стане с пари в брой или с банкова карта. За горивото с отстъпка, бензиностанцията ще издава разширен фискален бон, в който ще са вписани регистрационния номер на превозното средство, вид и количество на зареденото гориво, както и отстъпката от 25 ст. на литър.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене