България и Албания опитвали да си поделят Северна Македония

Коментар на Миленко Неделковски

Дори за мен, македонският журналист във Фейсбук, пишат, че съм българин. Това обяви популярният македонски журналист Миленко Неделковски пред UA REGNUM.

Неделковски е един от водещите протестиращите в страната.

Настоява, че със своите искания, България е преминала всички допустими представи.
Според него българското външно министерство опитва да получи правото да определя представите за оскърбителен език и така да влияе на македонската прокуратура как да действа спрямо гражданите. Настоява, че западните посолства в страната, настояват, че всички, които протестират срещу европейското споразумение, което се разглежда от македонския парламент, всъщност са привърженици на Русия.

Той смята, че промени в конституцията на страната няма да има, тъй като опозицията няма да ги подкрепи, но въпреки това ще има двустранно споразумение, което ще ги уреди. Неделковски твърди, че Западът прави максималното, за да договори българските условия в страната.

Журналистът настоява, че България и Албания се опитват да си поделят Северна Македония.

„В тази страна има повече хървати от колкото българи, въпреки че много македонци са взели български паспорт по икономически причини. Те не искат влиятелна Сърбия и за това занимават страната с Косово, като ние не можем да очакваме реално подкрепа от там“, заяви Неделковски.

Росен Стойчев

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене