Тя обикновено се използва основно за постигането на лични цели, които са насочени към задоволяването на персонални желания

Нов бум! Масово се правят „сиви“ магии

Според онези, които я практикуват, магията е свещена наука, чиято цел е да създаде у човек способност за развитие на неговия психофизически потенциал, като по този начин постигне пълен самоконтрол и контрол върху заобикалящия го свят, пише Ретро.бг.

Но знанията и уменията в различни ръце могат да бъдат използвани за различни цели. Така е и с магията и според предназначението и целите, за които се използва, говорим за бяла магия и черна магия. Напоследък обаче се наблюдава бум и на нова, сива магия. Маговете обясняват, че бялата се използва за постигане на добри, благородни цели, при нея не се плаща на магьосника, никой не се накърнява и никой не страда. При черната магия метафизичното изкуство се използва за постигането на зловредни цели, обикновено във вреда или ущърб за другиго. И тук стигаме до пространството между двете магии – бялата и черната, което е запазено за сивата магия.

Тя обикновено се използва основно за постигането на лични цели, които са насочени към задоволяването на персонални желания, като желанието за обич, любов, привързаност или за задоволяване на материални потребности. На практика всички магии за обич попадат в категорията сива магия, защото за тях не само че се заплаща в повечето случаи, но и се отнема нещо от човек – отнема се свободната му воля да обича, отнема му се шансът да срещне истинската си любов.Смята се, че при сивата магия се гони постигането на конкретни материални или нематериални цели, при които не би трябвало да има вредни последствия за когото и да е, но това обикновено не е така, пострадали винаги има.
Доколко сивата магия ще клони към бялата или черната магия, зависи не само от магьосника, който ще я направи, но и от поръчителя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене